Friday, April 14, 2017

Πρεσβεία των ΗΠΑ: Προειδοποιεί για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αλβανία και Κοσοβο



Συναγερμός από την Πρεσβεία των ΗΠΑ.. Προειδοποιεί για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αλβανία και Κοσοβο το Πάσχα


Συναγερμό προκαλεί η ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στα Τίρανα, και Πρηστινα η οποία προειδοποιεί για τρομοκρατικές επιθέσεις σε εκκλησίες και σε άλλους χώρους, τις ημέρες του Πάσχα.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε αργά το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης και μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα του Αλβανικού και Κοσοβο τύπου, ενώ έχει προκαλέσει και την κινητοποίηση των αρχών της γείτονος χώρας, οι οποίες εντείνουν τους ελέγχους σε όλες τις συνοριακές διαβάσεις.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται κυρίως σε Αμερικανούς πολίτες, τους οποίους παροτρύνει να αποφύγουν το ταξίδι στην Αλβανία, ενώ αν το πραγματοποιήσουν θα πρέπει να λαμβάνουν συγκεκριμένα μέτρα.

Η Πρεσβείεσ στα Τιρανα και Πριστινα, καλεί τους πολίτες να προσέρχονται με μεγάλη προσοχή στις εκκλησίες για τις γιορτές και τις άλλες εκδηλώσεις. Θεωρεί ως τους πλέον πιθανούς στόχους τις εκκλησίες, τους χώρους λατρείας, τα εμπορικά κέντρα, τους αθλητικούς χώρους και τους χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων.

«Θα πρέπει να διατηρηθεί ένα υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης και να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση της προσωπικής ασφάλειας», σημειώνει χαρακτηριστικά και στην συνέχεια παραθέτει οδηγίες για την περίπτωση όπου εκδηλωθεί τρομοκρατική επίθεση.

Μετά την ανακοίνωση της Πρεσβείας, η κρατική αστυνομία έκανε γνωστό ότι λαμβάνει πρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών τις ημέρες του Πάσχα ενώ παράλληλα εντείνει τους ελέγχους στο αεροδρόμιο των Τιράνων αλλά και σε όλες τις συνοριακές διαβάσεις.

No comments: