Monday, April 3, 2017

ΥΠΕΞ Αλβανίας: Η ‘αλβανική πλατφόρμα’ να ενταχθεί στο Σύνταγμα των Σκοπίων



Νέες προκλήσεις των Τιράνων. Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή πύλη που εδρεύει στις Βρυξέλλες «Euractiv» δήλωσε, ότι αναμένει η αλβανική πλατφόρμα να ενταχθεί στο σύνταγμα του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, προκειμένου να αποδώσει θετικά αποτελέσματα και για τους «Σλάβους και τους Αλβανούς, αναφέρει το σλαβικό κανάλι «5» των Σκοπίων.

«Πιστεύω ότι η ένταξη της λεγόμενης αλβανικής πλατφόρμας στο Σύνταγμα, μέσα σε ένα νομικό πλαίσιο στη χώρα, θα αποδώσει θετικά αποτελέσματα και για τις δύο κύριες εθνοτικές ομάδες, Σλάβους και Αλβανούς, που ζουν στην FYROM», είπε ο Μπουσάτι , ο οποίος απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι πρόκειται για μια πλατφόρμα που συντάχθηκε από τα Τίρανα.

«Υποστηρίζουμε την εφαρμογή του κειμένου αυτού, γιατί πιστεύουμε ότι το έγγραφο αναφέρεται με σαφήνεια στις προσπάθειες των Αλβανών να κρατήσουν τη χώρα ενωμένη», δήλωσε ο επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας , διαλύοντας τους φόβους ότι η εισαγωγή της αλβανικής γλώσσας ως επίσημης θα οδηγήσει τη χώρα σε ομοσπονδιοποίηση. Echedoros

No comments: