Saturday, April 22, 2017

Τα Βαλκάνια πήραν ήδη φωτιά – Σε εφαρμογή τέθηκε το σχέδιο «Νέα Θύελλα»


 Ανάπτυξη Κροατικών Ενόπλων Δυνάμεων και μετακινήσεις ρωσικών VDV – ΝΑΤΟ και Τουρκία εξοπλίζουν το Κοσσυφοπέδιο για τη «Μεγάλη Αλβανία»- Ο πόλεμος τελικά θα «πιαστεί» από πάνω!


Του Βασίλη Καπούλα – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Συμβούλιο Ασφαλείας σε Βελιγράδι και Μόσχα μετά την διαφαινόμενη οριστική απόφαση του ΝΑΤΟ να «βάλει φωτιά» στην περιοχή  πρώτον, για να διώξει τους Σέρβους και Ρώσους συμβούλους που είναι εκεί, και δεύτερον , για να εμπλέξει την Ρωσία σε έναν μεγάλο πόλεμο .  

Μόνο τυχαίες δεν θεωρούνται οι χτεσινές πολεμικές δηλώσεις από τη Σερβία όπως πρώτο αποκάλυψε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ στα άρθρα Απασφάλισε το Βελιγράδι και δείχνει ασταμάτητο: Πρωτοφανείς απειλές πολέμου με μια φράση που τα λέει όλα: «Να προσέχετε Αλβανοί γιατί δεν κυριαρχούν οι προστάτες σας»! και Ξαφνική κλιμάκωση: Για πρώτη φορά η Σερβία απείλησε ευθέως με πόλεμο την Αλβανία – Παρέμβαση Μόσχας: «Ξεχάστε τη Μεγάλη Αλβανία» – Ξεσηκώνονται οι Αλβανοί της νότιας Σερβίας



Πριν λίγο, οι κυβερνητικές πηγές και οι μυστικές υπηρεσίες (BIA) της Σερβίας, ανέφεραν ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ) ετοιμάζεται για πόλεμο εναντίον Σέρβων, χρησιμοποιώντας τους Αλβανούς UCKάδες και τους Κροάτες, με στόχο την Μεγάλη Αλβανία και την εκδίωξη των Ρώσων συμβούλων.



Σε έκτακτο δελτίο της σερβικής υπηρεσίας πληροφοριών στο σερβικό τύπο (όπως συνηθίζει  από το 1999) με σκοπό να ενημερωθεί ο σερβικός λαός και οι Βαλκάνιοι «γείτονες» συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας , αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση τα εξαιρετικά δυσάρεστα γεγονότα  στην περιοχή, σύμφωνα με τα οποία ΝΑΤΟ και Τουρκία, θα αποστείλουν στο Κοσσυφοπέδιο σύγχρονα ελικόπτερα «Black Hawk»,  σύγχρονο φορητό οπλισμό, πυρομαχικά , στολές, κράνη και άλλη έκτακτη βοήθεια.

Η έκθεση των σερβικών υπηρεσιών παραδόθηκε στον πρόεδρο της Σερβίας και αναφέρει εκτός την προμήθεια ελικοπτέρων «Black Hawk», την δημιουργία τακτικών δυνάμεων Κοσσυφοπεδίου μαζί με πολλές και διάφορες κινήσεις από την αμερικανική βάση Bondsteel που προδίδουν εξελίξεις άκρως ανησυχητικές για την περιοχή μας.

Σύμφωνα με τους Σέρβους, ελικόπτερα αυτού του τύπου θα αποσταλούν και  στην Κροατία, η οποία το 2015 είχε λάβει με μορφή δωρεάς  16 ελικόπτερα  «Kiowa».



Οι Σέρβοι εντωμεταξύ συνεχίζουν το χτίσιμο του τείχους στην Μιτρόβιτσα παρά τα πρόσφατα επεισόδια , ενώ οι Σέρβοι παραστρατιωτικοί ετοιμάζονται για πόλεμο με τους Αλβανούς .

Απώτερος στόχος αυτής της επιχείρησης, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Σερβίας, είναι να ξεσηκωθούν οι Αλβανοί στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, το ΝΑΤΟ με πρόσχημα την ανθρωπιστική παρέμβαση θα εισβάλει ενώ οι Κροάτες από τα δυτικά θα επιτεθούν συμμετέχοντας ως χώρα της συμμαχίας στην ίδια «επιχείρηση», έχοντας απώτερο στόχο να εκδιώξουν ολοκληρωτικά το σερβικό στοιχείο από την περιοχή.

Σύμφωνα με σερβικές πηγές, θα ήταν αφελές να πιστέψουμε ότι αυτά τα ελικόπτερα δωρίζονται χωρίς να υπάρχει σοβαρότατος λόγος από την πλευρά των ΗΠΑ .

Το σχέδιο αφορά ξεκάθαρα την προετοιμασία για έναν νέο πόλεμο και βγάζει αληθινή την προχθεσινή δήλωση του προέδρου του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι, ο οποίος την επανέλαβε ενωπίω του πρωθυπουργού  της  Αλβανίας Έντι Ράμα , την δημιουργία της  «Μεγάλης Αλβανίας» .

Την ίδια στιγμή η Κροατία σχεδιάζει να επιτεθεί και στο δυτικό τμήμα της σερβικής Δημοκρατίας Σέρπσκα στην Βοσνία .

Μυστικές μέχρι πριν λίγο διπλωματικές εκθέσεις (Ρωσία) αναφέρουν το σχέδιο «Νέα Θύελλα» που έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή και στην εκτέλεση του οποίου παρέστη ως «καλεσμένος» του ΝΑΤΟ, ο πρώην Κροάτης ΑΓΕΕΔ στρατηγός Άντε Γκοτοβίνα, ο οποίος είναι τώρα σύμβουλος στην κυβέρνηση της Κροατίας.

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο ΝΑΤΟ, άνδρες του κροατικού στρατού θα υλοποιήσουν  «επίθεση» μαζί με την κροατική ένοπλη δύναμη της Βοσνίας στην περιοχή Πρίεντορ, η οποία θα παρουσιασθεί  στα διεθνή ΜΜΕ ως έγκλημα που διέπραξαν Σέρβοι, και με αυτόν τον τρόπο θα… απαιτηθεί  άμεση «ανθρωπιστική επέμβαση της Δύσης».

Υπεύθυνος για την υλοποίηση αυτού του μέρους του σχεδίου είναι ο υπουργός άμυνας της Κροατίας, Damir Krstiçeviq, οποίος έχει ήδη αποστείλει χιλιάδες μέλη της ειδικής μονάδας (εξίσου και έφεδρους) στο Δούναβη, στα σύνορα με τη Σερβία.

Οι Κροάτες στρατιώτες μετακινήθηκαν στο Βούκοβαρ, Σινζ, Βαραζντίν και Πλότσε . Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι η Κροατία «λόγω της κίνησης των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Ρωσία» έχει αποφασίσει  να στείλει στρατεύματα στα σύνορα της με την Σερβία .

Ο Σέρβος αναλυτής και γνώστης των στρατιωτικών θεμάτων στρατιωτικών, Μίροσλαβ Λαζάνσκι ανέφερε ότι παρακολουθούνται προσεκτικά όλες οι  επιθετικές κινήσεις του ΝΑΤΟ, τονίζοντας  ότι υπάρχουν αρκετές επιλογές για εξοπλισμό των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου.



«Στην βάση τους Bondsteell» οι Αμερικανοί έχουν ελικόπτερα Black Hawk, τα  οποία μπορούν να δώσουν στους Αλβανούς. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο» , είπε  ο Λαζάνσκι.

Πρόκειται για σαφές σχέδιο υποταγής της σερβικής δημοκρατίας της Βοσνίας και του βόρειου τμήματος του Κοσσυφοπεδίου από το ΝΑΤΟ , διότι οι δύο περιοχές αποτελούν  ήδη βάση των ρωσικών ειδικών δυνάμεων με την μορφή «συμβούλων» και επειδή έχουν στενές σχέσεις με την Μόσχα.

Η δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας είναι σχέδιο του ΝΑΤΟ και της Τουρκίας , ειδικά του Ερντογάν ο οποίος θα το υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις.

Πληροφορίες των Σέρβων κάνουν λόγο ήδη για μετακινήσεις ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων από τις βάσεις τους κοντά στα αεροδρόμια,  από όπου «όταν δοθεί εντολή θα μεταφερθούν» στην περιοχή προφανώς και αυτοί εκτελώντας  «ανθρωπιστική επιχείρηση».

Ο Πούτιν έχει κάνει σαφές εδώ και μεγάλο διάστημα ότι λάθος σαν και αυτό του πολέμου της Σερβίας το 1999 δεν πρόκειται να κάνει ξανά η χώρα του.

Την ίδια στιγμή οι Αλβανοί έχουν «πιάσει» τα πόστα εντός της ΠΓΔΜ και είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν πολεμικές επιχειρήσεις το συντομότερο δυνατό ως μέρος του ίδιου μεγαλόπνοου  σχεδίου αναταραχής των Βαλκανίων.

Ο Ερντογάν σε συνέντευξή του σε τουρκικό κανάλι πριν μερικές μόνο ημέρες (11 Απριλίου)  ανέφερε επί λέξη ότι «η Τουρκία θα υποστηρίξει με όλες τις δυνάμεις της τους Αλβανούς αδελφούς, και αν είναι απαραίτητο θα αποσταλούν και τουρκικές  στρατιωτικές δυνάμεις».

Τόνισε επίσης,  ότι ο αλβανικός λαός έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης για τη δημιουργία ενός μεγάλου αλβανικού κράτους, και ότι ο UCK δεν είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, αλλά αντάρτες  Αλβανοί που υπερασπίζονται  την γη τους.

Πρόκειται για σχέδιο πολλών χρόνων και όχι όπως νομίζουν μερικοί δηλώσεις της τελευταίας στιγμής λόγω δημοψηφίσματος.



Η Τουρκία έχει θέσει σε πλήρη εφαρμογή ένα σχέδιο που υπήρχε στα συρτάρια του τουρκικού γενικού επιτελείου και το οποίο εφαρμόζεται απαρέγκλιτα από τότε από όλες τις τουρκικές κυβερνήσεις  σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ.

Μέσα σε αυτό αμφισβητείται ξεκάθαρα η κυριαρχία αριθμού ελληνικών νησιών και βραχονησίδων, η δυτική Θράκη, η Νότια Βουλγαρία , περιοχές στα Βαλκάνια,  και γενικά αναφέρεται στην «επιστροφή» των Τούρκων στην περιοχή  μέσω της μουσουλμανικής θρησκείας .



Όσο για την Ελλάδα , την Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ, την Ρουμανία, το Μαυροβούνιο , ο δρόμος είναι ένας και αφορά την δημιουργία ενός ορθόδοξου τόξου πριν είναι αργά. Η Ελλάδα θα βρεθεί και αυτή στο «μάτι του κυκλώνα» με τους Αλβανούς να είναι το πιόνι της νέας τάξης.

Επίσης όσοι νομίζουν ότι μέσα σε ένα ενδεχόμενο χαλασμό στα Βαλκάνια οι μουσουλμάνοι σε δυτικοί Θράκη, Νότια Βουλγαρία και Βοσνία θα «κάτσουν στα αυγά τους, πλανώνται πλάνην οικτράν. Τα γεγονότα ότι και να θεωρούν κάποιοι……έχουν ήδη ξεκινήσει και τα «πιόνια» ήδη μετακινήθηκαν .

No comments: