Thursday, June 1, 2017

Τα Σκόπια έχουν νέα κυβέρνηση



Ιούνιος 1, 2017. Echedoros

Σκόπια.

Με 62 ψήφους ‘υπέρ’, 44 ‘κατά’ και 5 ‘αποχές’, οι βουλευτές – μετά από δύο ημέρες συζητήσεων, χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα, επέλεξαν τη νέα κυβέρνηση στη χώρα, της οποίας πρωθυπουργός είναι αρχηγός του κόμματος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, Ζόραν Ζάεφ.

Μετά από 11 χρόνια στο κτήριο του Ίλιντεν δεν θα εισέλθουν στελέχη του VMRO-DPMNE. Η νέα κυβέρνηση περιλαμβάνει το SDSM, το DUI και την Συμμαχία των Αλβανών.

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, στην ομιλία του προς τους βουλευτές, υποσχέθηκε οικονομική ανάπτυξη, ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη, σοβαρές μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό σώμα, αύξηση του ελάχιστου και μέσου όρου των μισθών, δημιουργία ιδρυμάτων υγείας και μηδενική ανοχή στη διαφθορά.

Τόνισε ότι η εργασία της νέας κυβέρνησης θα είναι ειλικρινής και αφιερωμένη αποκλειστικά στους πολίτες της χώρας, προκειμένου  να οικοδομηθεί  μια ενωμένη κοινωνία με κριτήριο τη σταθερότητα.
Βασικός στόχος της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Ζάεφ, είναι ή έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένταξη της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
(utrinski.mk)

No comments: