Tuesday, July 11, 2017

Αλβανία: Ξεκινούν σύντομα οι εργασίες για την κατασκευή αεροδρομίου στον Αυλώνα


Ιούλιος 10, 2017. echedoros

Μία από τις μεγαλύτερες υποσχέσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ήταν η κατασκευή αεροδρομίου στον Αυλώνα,  και προφανώς ο Ράμα έχει αρχίσει συγκεκριμένα βήματα προς τον τομέα αυτόν, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Σήμερα ο Ράμα, είχε συνάντηση με εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας «Turkish Airlines» που θα παρέχει τεχνική βοήθεια για την κατασκευή του αεροδρομίου, που εξαγοράσθηκε από μια άλλη τουρκική εταιρεία την «Global Atlas».

Στη συνάντηση του Ράμα με τους εκπροσώπους των τουρκικών εταιρειών ήταν παρών και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Ο Ράμα και οι τουρκικές εταιρείες υπέγραψαν τη σχετική συμφωνία, αλλά δεν έγινε γνωστή η ημερομηνία έναρξης των εργασιών στην περιοχή του Αυλώνα.


Το αεροδρόμιο του Αυλώνα, αναμένεται να καταστεί ένα από τα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της χώρας, αφού θα μειώσει το χρόνο μετάβασης στη νότιο Αλβανία, ιδιαίτερα στους τουρίστες.


Ο Αλβανός πρωθυπουργός στη συνάντηση αυτή συνοδευόταν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Global Atlas», Σινάν Ιντρίζι, ο οποίος είναι επίσης διεθυντής της ποδοσφαιρικής ομάδας «Μπέρμιγχαμ», αλλά και του Ντάμιαν Γκικνούρι, υπουργό Ενέργειας και πρώτου βουλευτή του Αυλώνα.
(newsbomb.al)

No comments: