Saturday, July 15, 2017

Βούτσιτς στη συνάντηση της Θεσσαλονίκης: Είμαστε δέκα φορές ισχυρότεροι όταν ενεργούμε από κοινού




«Βούτσιτς, Τσίπρας και Μπορίσοφ στην κοινή συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη»

Ιούλιος 14, 2017. Echedoros


Ο πρόεδρος  της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε στη Θεσσαλονίκη, ότι η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Σερβία, είναι όχι τρεις φορές αλλά δέκα φορές ισχυρότερες από ό, τι όταν ενεργούν μεμονωμένα.

Οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Βουλγαρίας, Αλέξης Τσίπρας και Μπόικο Μπορίσοφ, ανακοίνωσαν ότι  υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας και υποσχέθηκαν να βοηθήσουν.

Ο Μπορίσοφ δήλωσε ότι η Σερβία πρέπει να αναφέρει το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν οι προοπτικές για ένταξη στην ΕΕ.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, δήλωσε ότι αισθάνεται ευγνώμων για την υποστήριξη του Τσίπρα και του Μπορίσοφ προς την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας και πρόσθεσε ότι περιμένει ακόμη μεγαλύτερη υποστήριξη στο μέλλον.

«Είμαστε έτοιμοι με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία να συμμετάσχουμε σε διάφορα έργα, τα οποία έχουν οικονομικό ενδιαφέρον για τις τρεις χώρες, που συμβαδίζει με το  πολιτικό συμφέρον της χώρας μας και του έθνους», είπε ο Βούτσιτς νωρίτερα σήμερα όταν συναντήθηκε προσωπικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Στο συμφωνηθέν κείμενο της κοινής δήλωσης αναφέρθηκε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.



Ο Σέρβος πρόεδρος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι στη τριμερή συνάντηση συζητήθηκαν μια σειρά από έργα υποδομής, που συνδέουν τους λαούς, τους ανθρώπους των επιχειρήσεων καθώς και το πώς πρέπει  και με ποιον τρόπο θα επιτύχουν από κοινού καλύτερα αποτελέσματα.

Νωρίτερα ο Βούτστις ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τη συνάντηση για να συζητήσουν τον αγωγό «τουρκική ροή» και τη δυνατότητα να περάσει από τη Σερβία στην Ουγγαρία.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την κατάσταση στα Σκόπια, επισημαίνοντας την ανάγκη για σταθερότητα και ειρήνη στη χώρα, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να συνεχισθεί ο διάλογος και να αναζητήσουν μια κοινά αποδεκτή λύση στο όνομα, το οποίο, όπως είπε,  αποτελεί προϋπόθεση για τη στήριξη της Αθήνας στις φιλοδοξίες των Σκοπίων για ένταξη στην ΕΕ.

Ο Μπόικο Μπορίσοφ εξέφρασε αισιόδοξες απόψεις για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων,  ιδιαίτερα μετά τη σύνοδο της Τεργέστης.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η Βουλγαρία, κατά τη διάρκεια της προεδρίας της ΕΕ, στις αρχές του επόμενου έτους, μετά την Αυστρία, θα προσπαθήσει να ενθαρρύνει περαιτέρω την ευρωπαϊκή προοπτική στα Δυτικά Βαλκάνια.

Σερβική Ραδιοτηλεόραση (rts.rs)

No comments: