Sunday, May 20, 2018

Μετά από 21 χρόνια, οι Αμερικανοί αναφέρουν τον «βίαιο εξτρεμισμό» στην Αλβανία.



SManalysis

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Mapo" στα Τίρανα, με την άφιξη της νέας ομάδας στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα, στα μέσα Ιουλίου, οι πολιτικές των ΗΠΑ για την Αλβανία δεν θα αλλάξουν, αλλά τονίζει το "Mapo", "η Αλβανία μπορεί να αντιμετωπίσει τον επιδεινωμένο εξτρεμισμό ", για τα οποία δεν έχουν γίνει σχόλια στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Αναλύοντας την ιδιαίτερη φύση και τα προβλήματα με την Αλβανία, όχι στην ΠΓΔΜ, το Κοσσυφοπέδιο ή τη Βοσνία, αυτό το κράτος μέλος του ΝΑΤΟ αναταράσσεται επί του παρόντος από μεγάλα σκάνδαλα, τα οποία μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε αποσταθεροποιητικές καταστάσεις ως το χειρότερο μετά το έτος 1997.


Είναι η νέα γεωπολιτική εξέλιξη που καθιστά μια προειδοποίηση σχετικά με μια κατάσταση, πώς συγκεκριμένα, όπως επίσης και αντιπαράθεσης, όπως δίνεται η Αλβανία, όχι το 1997, όταν το κράτος κατέρρευσε, και πήγε να τον Εμφύλιο Πόλεμο, απέναντι από τη συνθηκολόγηση των συστημάτων πυραμίδας.

Μετά από 21 χρόνια, η Αλβανία κινδυνεύει να πτωχεύσει, ως αποτέλεσμα του εγκλήματος, των ναρκωτικών, της διαφθοράς και της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Αλλά υπάρχει μια διαφορά. Η Αλβανία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και έχει μεγάλα προβλήματα με τους γείτονες, ενώ στο έδαφος της θρησκευτικής αρμονίας, είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να εκραγεί στο μέλλον.

Εν τω μεταξύ, οι ανεξέλεγκτες αλβανικές εθνικιστικές ομάδες εντός και εκτός των συνόρων της, θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή, σε μια εποχή που η Αλβανία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα σε ένα φιλικό πακέτο μέχρι τον Ιούνιο, για να ανοίξει το δρόμο για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πριν από δύο εβδομάδες, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ο υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Γιάκα, ζήτησε από τις ΗΠΑ, αμερικανική στρατιωτική βάση να υπερασπιστούν, όπως είπε, από τη Ρωσία αλλά και από το Νότο, αποκτώντας την Ελλάδα.

Ενώ υπάρχει μια στρατιωτική σύμπραξη συνεργασίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή, αλλά και την παρουσία στη Μεσόγειο, για το οποίο σημαίνει, ίσως, οι ΗΠΑ, έχουν ένα σχέδιο Β, σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Δυτικά Βαλκάνια, το αν η πολιτική της διεύρυνσης, θα αρκεί ..... και λόγω αστάθειας, μπορεί να είναι ένας βίαιος εξτρεμισμός, ο οποίος θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει το ζήτημα των Βαλκανικών συνόρων.

No comments: